HS: Vanhasen talon tapaus lienee poliisille liian vanha

Pitihän se arvata, että isompi verkko tähän on taakse kudottu. Kuka nyt vetää nenästä ja ketä? Pääministeri ainakin vaikutti kamalan uskottavalta tiedotustilaisuudessaan, jos sitä nyt siksi voi nimittää. Matti oli vihainen ja loukattu. Häntä ketutti ja sapetti. Otti päähän.

Onko joku taustavaikuttaja ottanut laskelmoidun riskin ilmoittaessaan tällaiset tiedot Yleisradiolle ja allekirjoittaessaan valaehtoisen lausuntonsa? Helppoa allekirjoittaa, koska tietää kirjoittaessaan, ettei koskaan joudu valalle lausumahan. Sitten voikin jaella kaikenlaisia "tietoja", joista ei ole tarjota muuta kuin sana sanaa vastaan. Jos näin on, silloin kyseessä ei ole vain Vanhasen ajojahti vaan todellinen väijytys.

Oppositiokaan ei ole vielä tajunnut tilanteen vaarallisuutta poliittisen järjestelmämme kannalta. SDP järjesti ylimääräisen eduskuntaryhmän istunnon ja taisin nähdä televisiossa Jutta Urpilaisen kommentoivan tilannetta "vakavaksi". Huomenna ehkä oppositiokin on jo hallituksen takana, koska he ymmärtävät, että jos Vanhanen nyt kaatuu, voittaja on pelkästään voimainsa tuntoon päässyt media, joka esitti hämäriä vihjailuja. Jos sillä kurin voi kaataa porvarihallituksen, sillä kurin voi kaataa myös vasemmistohallituksen.